Onaangename jeuk is een symptoom dat bij neurodermitis op de zenuwen kan werken. Een dag aan zee kan hier echte wonderen bewerkstelligen. Helaas is de zee niet altijd binnen handbereik. Wie ook in het dagelijkse leven iets goeds voor zijn huid wil doen, kan deze tips opvolgen.

Voeding bij neurodermitis

Een plan voor de juiste voeding bij neurodermitis is er helaas niet omdat bij elke getroffene de oorzaak van neurodermitis iets anders kan zijn. Een paar algemene tips tot een mogelijke verbetering kunnen in aanmerking worden genomen.

Eet gezond door een lichte en zoveel mogelijk gevarieerde keuken en ga voor biologische levensmiddelen. Dit vermijdt eenzijdigheid en daarmee eventueel verbonden verschijnselen van tekorten.

Zie zoveel mogelijk af van histaminerijke levensmiddelen, zoals oude kaas, salami, gerookte vis of rode wijn. Let op: ook enkele groentesoorten bevatten veel histamine! Hiertoe behoren spinazie, avocado, tomaat & zuurkool. In het algemeen geldt trouwens: hoe langer houdbaar en ouder een voedingsmiddel is, des te hoger is het histaminegehalte.

Suiker is bij neurodermitis meestal ook niet bevorderlijk. Zoet uw spijzen met natuurlijke alternatieven.

Drink minstens 2 liter water per dag. Water is belangrijk voor de afbraak en afvoer van histamine.

Stressvermindering bij neurodermitis

Regelmatige beweging en ontspanning helpen stress te verminderen. Daarnaast kan zo het verzwakte immuunsysteem worden versterkt bij lichte neurodermitis.

Doe regelmatig aan sport en kies een sport uit waarbij u kunt ontspannen en plezier kunt hebben.

Leer bewust te ontspannen, bijvoorbeeld door meditatie of yoga.

Ook uw instelling kan een grote invloed op de neurodermitis hebben. Probeer daarom een positieve levensinstelling te krijgen.

Slaap voldoende. Alleen zo kunnen uw lichaam en uw huid zich herstellen en regenereren.

Gunt u zich een vakantie aan zee. De zoute zeelucht doet uw huid goed.

Speciale verzorging bij neurodermitis

Geen zee in de buurt? Schenk uw huid tussendoor wat kalmte met de alcoholvrije Thermal Spray. Deze geeft de droge huid van het lichaam 100% vocht. Dit geldt in het bijzonder voor de vaak door neurodermitis getroffen plekken zoals binnenkant van de ellebogen, benen, hals, gezicht en de hoofdhuid,.

Deze verzorgingsproducten van DOCTOR BABOR Neuro Sensitive Cellular ondersteunen de gevoelige huid in het gezicht met neurodermitis ook tijdens de periode zonder symptomen. Bovendien zorgen deze producten voor een weldadig welbevinden.