Anti-aging tip 1: Drinken, drinken, drinken

We vergeten het helaas veel te vaak – drinken! Daarbij is water zo belangrijk voor ons, ons lichaam en daarmee natuurlijk voor onze huid. Het menselijke lichaam bestaat voor 70 % uit water. Door transpireren of naar het toilet gaan verliezen we water. Voegen we van buitenaf niet voldoende vocht aan ons lichaam toe, dan kan het watertekort de doorbloeding van onze huid verminderen. Dit leidt tot een droge huid en verlies aan elasticiteit. De geadviseerde vochtopname bedraagt minstens twee liter per dag. Dit komt overeen met circa tien glazen water. Drinken helpt echt tegen rimpels! Wie veel drinkt, heeft meestal een mooiere huid. Zou dit al niet voldoende motivatie moeten zijn om meer te drinken? We zeggen „Cheers, Baborista’s!“

Anti-aging tip 2: Schoonheidsslaap

Een ontspannen slaap zorgt ervoor dat ons lichaam kan uitrusten en van stress bevrijd kan worden. Zeven tot acht uur slaap wordt geadviseerd. Voor onze huid betekenen deze uren regeneratie! Tip: een kussen van zijde ontziet onze huid want de gladde textuur zorgt voor minder wrijving. Op deze manier worden we `s morgens met minder vouwen en rimpels in het gezicht wakker.

Anti-aging tip 3: Zie af van nicotine & alcohol

Dat roken en alcohol het lichaam schade berokkenen is bekend. Wat we daarbij nog al graag verdringen is dat het gif ook een negatieve uitwerking heeft op ons huidbeeld. Alcohol droogt de huid uit en nicotine laat onze huid er al snel vaal en grijs uitzien. Natuurlijk willen niet helemaal afzien van alle plezier in het leven. Daarom moeten deze kleine zonden hersteld worden door bijvoorbeeld sporten, voldoende slaap en veel water drinken en niet tot regel worden.

Anti-aging tip 4: Stay healthy!

Een gezonde levensstijl draagt vanzelfsprekend bij aan een gezonde en mooie huid. Wie voldoende beweegt, voldoende slaapt, stress vermijdt en uitgebalanceerd eet, creëert voor zijn huid de beste voorwaarden!

Anti-aging tip 5: Regelmatige gezichtspeeling

Een goede peeling zou een vast onderdeel van iedere anti-aging huidverzorgingsroutine moeten zijn. Want wie zijn huid niet regelmatig bevrijdt van afgestorven huidschilfertjes, hoeft helemaal niet eerst in een goede anti-aging crème te investeren. Pas door het peelen komen de poriën vrij en waardevolle anti-aging ingrediënten kunnen in de huid doordringen. Door een regelmatige peeling worden bovendien onzuiverheden voorkomen omdat het hier gaat om een intensieve reinigingsmethode voor de huid. Neem even contact op om te weten welke peeling bij uw huidtype past en hoe vaak u deze zou moeten gebruiken!

Anti-aging tip 6: `s Avonds make-up verwijderen

Voordat we naar bed gaan, moeten we ons gezicht grondig van make-up en vuil bevrijden. Alleen zo kan de huid ademen, werkstoffen van verzorgingsproducten opnemen en gedurende de nacht regenereren. Gebruik een reinigingsproduct geschikt voor uw huidtype en verwijder vooral mascara en make-up om de ogen op een bijzonder zachte en voorzichtige manier. Te veel wrijven bevordert de rimpelvorming rondom het gevoelige ooggebied. Dep uw gezicht liever met een handdoek droog in plaats van het krachtig droog te wrijven!

Anti-aging tip 7: De juiste anti-aging producten voor uw leeftijd

Niet elke anti-aging is hetzelfde! Vind de juiste anti-aging producten voor uw leeftijd, om huidirritaties te vermijden. Over het algemeen geldt een regelmatige verzorgingsroutine aan te houden met antirimpelserum, antirimpelcrème en antirimpeloogcrème, zodat de huid altijd goed verzorgd is. Tip: smeer uw huid altijd van onder naar boven in want zo kunt u ook rimpels voorkomen!

Anti-aging tip 8: Hals & decolleté niet vergeten

De leeftijd is niet alleen van ons gezicht af te lezen, vooral bij de hals & het decolleté wordt de huidveroudering duidelijk zichtbaar. Daarom zouden een antirimpelserum en een anti-aging gezichtscrème ook altijd moeten worden gebruikt op de hals & het decolleté.

Anti-aging tip 9: Mooie handen

Behalve het gezicht, de hals & het decolleté verraden ook onze handen veel over onze leeftijd. Wie zijn handen goed verzorgt, ziet er jonger uit! Uw handen doen zoveel, verwen ze daarom zo nu en dan eens met een handpeeling en smeer uw handen regelmatig in. Ook voor de handen is er een speciale anti-aging cosmetica.

Anti-aging tip 10: Zonbescherming

Girls just wanna have sun! De zon is helaas niet alleen mooi. Het uv-licht is voor een zeer groot deel verantwoordelijk voor de vroegtijdige huidveroudering. Vul daarom uw anti-aging verzorging zeker aan met zonbescherming, wanneer u uw huid blootstelt aan een intensievere uv-straling.